Szukasz nowego mieszkania w Gdańsku? Mieszkania Gdańsk - wszyscy deweloperzy z Gdańska w jednym miejscu
Forum Snookerowe | Snooker Forum | 147.pl Forum Snookerowe | Snooker Forum | 147.pl

Forum miłośników światowego snookera

147.pl  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Snooker 147.pl - Serwis snookerowy

Poprzedni temat «» Następny temat
Championship League Snooker 2010
Autor Wiadomość
Wanda

Wysłany: 2010-01-18, 23:05   

Zupełnie ich nie znamy, tzn. przynajmniej niektórych. Więc w zasadzie - teoretycznie - to możliwe... :-P

Mickey147
Fan Hendry'ego

Wysłany: 2010-02-08, 22:10   

Nie wiem czy wiecie, ale dziś rozpoczęły się mecze Grupy Piątej w Championship League. Póki co na czele znajduje się - według mnie dość niespodziewanie - Peter Ebdon. Czyżby szykował formę na obronę tytułu w China Open? Najwyższym brejkiem popisał się Barry Hawkins - 142 punkty. To więcej niż najwyższy brejk w Mastersie i Welsh Open. :!:

http://www.global-snooker...010-Group-5.asp

Zachęcam do rejestracji!

Snooker!
5.20:147

Wysłany: 2010-02-08, 22:13   

Do CO jeszcze trochę, spokojnie. Ebdon zdążył już dość niespodziewanie przegrać z Haroldem. Co do brejka Hawkinsa jest to najwyższy break ale tylko tej grupy - wcześniej 144 punkty wbił Marco Fu w grupie 4.

Mickey147
Fan Hendry'ego

Wysłany: 2010-02-09, 20:29   

Peter Ebdon zakończył swój występ w półfinale przegrywając 0-3 z Jamie'em Cope'em. Shotgun wbił przy tym dwa brejki stupunktowe: 102 i 107. W drugim meczu półfinałowym Neil Robertson pokonał Marka Williamsa również do zera. Szanse na awans do Premier League zachował Barry Hawkins, który zagra jutro wraz z Ebdonem, Williamsem i przegranym z dzisiejszego finału. Ricky Walden i Dave Harold pogrzebali już swoje szanse. Williams poprawił najwyższego brejka tej grupy wbijając 143 punkty w siedem minut. Całkiem dobry poziom w tych rozgrywkach. Może zawodnicy grają bardziej na luzie i to jest powodem.

Zachęcam do rejestracji!

Tomek
&(^)%#@!*$

Wysłany: 2010-02-09, 22:25   

No i Robertson w grupie zwycięzców. Niby pokonał 3-0 w finale Jamie'go Cope'a, ale zarówno wczoraj, jak i dzisiaj grał słabo. Podobała mi się natomiast postawa Cope'a. Grał na luzie, wbił kilka setek. Mam nadzieję, że jutro ponownie zagra dobrze.

Snooker!

Wysłany: 2010-02-11, 00:06   

Jesteśmy już w połowie rozgrywek grupy 6. W 1 dniu wbito 7 setek, najwyższa należy do Ebdona (141), który jest zarazem liderem tabeli - jako jedyny ma 3 punkty. W peletonie dwupunktowców mamy Allena, Williamsa, Cope'a i Swaila, 1 punkt zdobył Bingham, a jedyny z zerem na koncie jest Hawkins.

Rozgrywki kontynuowane będą jutro. Początek o 12:00, półfinały o 19:30, a finał o 20:45. Zwycięzca dołączy do Robertsona, Higginsa, Maguire'a, Trumpa i Fu w grupie zwycięzców rozgrywanej 24 i 25 marca, a pozostali kontynuują rozgrywki w grupie 7, gdzie dołączą Ding, Davis i Holt.

Mickey147
Fan Hendry'ego

Wysłany: 2010-02-11, 17:57   

Championship League trwa, a ja zastanawiam się komu z jej uczestników najbardziej życzę wywalczenia dzikiej karty. Sądzę, że Higgins i tak ją dostanie niezależnie od wyniku w Grupie Zwycięzców (choć nigdy nie mów... na pewno :-) ), Robertsonowi jakoś w Premier League nie idzie, Fu nie pokazuje nic ciekawego... Z zawodników, którzy są już w Grupie Zwycięzców mój wybór pada na Maguire'a, bo nie widziałem go jeszcze w Lidze, a myślę, że tam pasuje. Oczywiście jeśli chodzi o styl gry to są jeszcze Cope i Allen, a jeśli chodzi o sentyment - Steve Davis. Nie chciałbym, żeby "tytuł" obronił Trump. Dotychczas co rok był inny zwycięzca i niech tak zostanie.

Zachęcam do rejestracji!

Snooker!

Wysłany: 2010-02-11, 18:05   

Z pozostającego grona najchętniej widziałbym Marka Williamsa, ale on jeszcze nie zakwalifikował się do grupy zwycięzców. Z tych co już tam są to chyba... Fu. Marco zdecydowanie ostatnio przyspieszył, jego setka wbita w WO była najszybszą w całym turnieju.

Mickey147
Fan Hendry'ego

Wysłany: 2010-02-11, 18:19   

Jeden ze snookerzystów, o których wspomniałem już pożegnał się z tą grupą Championship League. Jamie Cope po zażartej walce przegrał z Barrym Hawkinsem 2-3. Szkoda mi go, bo liczyłem, że to on zagra w Grupie Zwycięzców. Ale nie będzie żałował tego Mark Williams, bo dzięki porażce Cope on zagra w półfinale. Teraz ściskam kciuki dla Allena. Niech ta grupa będzie jego! :-)

Zachęcam do rejestracji!

AnAr47
Vamos Rafa!

Wysłany: 2010-02-11, 18:24   

A ja najchętniej widziałabym Marka Allena. Sama sobie się dziwię, ale tak jest.. :shock: Jego styl gry jakoś bardzo mi do ligi pasuje ..
I już nie będę pisała, że Allen gra snooker bezrefleksyjny.. :lol:

Nadal - najpiękniejsze słowo świata..

Odpowiedz do tematu